Verslag Gerrit

Wielrennen door Gerrit en Brinke
Bron: Clubblad GVAV-triathlon “De Tribune” september 2005

 

Voor een juiste inschatting van mijn mogelijkheden in deze discipline is het nuttig om eens naar een ?leeftijdgenoot? van mij, Frits Riemersma, te kijken. Zijn fietsprestaties kunnen het best geïllustreerd worden aan de hand van een fictieve maar karakteristieke colbeklimming van de afgelopen fietsweek. Dat gaat veelal als volgt. De directie geeft het sein dat de klim begint en Frits maakt zich terstond uit de voeten. Zelfs jonge veel belovende talenten zoals Menno, Emile, Jerzy, Esther en Ben slagen er zelden in weerwerk van enige betekenis te leveren.

 

Dan, wanneer de klim voor een derde deel is afgelegd staat hij daar ineens met de camera in de aanslag, veelal wachtend en knippend tot ook de allerlaatste voorbij is. Vervolgens springt hij weer op de fiets, rijdt naar voren, waarna op een derde van de top het tafereel zich herhaalt. Dan krijgt hij haast en finisht toch nog keurig als eerste. Als ik veel later boven kom en hem vraag hoe het ging komt er onveranderlijk ?Het had niet veel langer moeten duren. Ik had zware benen vandaag.?

 

Een andere observatie, waarvan de functie in dit verhaal vooraleerst helemaal niet duidelijk is, betreft mijn vriend Fokke de Kok. Zoals bekend rijdt deze renner op een prachtige Bianchi die de