Verslag dag 3

Dinsdag 26 juli 3e etappe
Dag 3: Guillestre, Col d’Agnel (2760m) Guillestre.
Tekst Ben Plantinga.

Bon Giorno et arrivedezzi

 

Eenmaal boven op de Col d’Agnel kon je kiezen om langs de italiaanse kant af te dalen en zo d’Agnel van beide kanten te hebben beklommen. En daar waren voldoende liefhebbers voor. Het betekende 10 km afdalen met een gemiddeld percentage van zo’n 10 procent.

 

Je zult begrijpen dat we zo beneden waren. Om niet meteen weer terug te hoeven zijn we gaan eten bij de eerste de beste gelegenheid. Een gezellige tent welke veel weg had van een bar-dancing. Maar de pasta en ravioli smaakte goed en wegspoelen met cola is altijd een optie. Het betekende wel dat we met volle maag tegen die bergwand opmoesten, maar daar klaagt een gemiddelde Hollandse piepervreter natuurlijk niet over. Er werd dan ook niet een wandeltempo van gemaakt, maar de aanval werd meteen geopend.

 

Zoals gezegd gemiddeld 10 procent en dat 10 km lang, met passages tot 14 procent. Het werd een zware bevalling, maar aan elk leed komt een eind, dus ook aan deze top. Frits was zo vriendelijk om als eerste weer op de top te staan, om nog een aantal mooie foto’s van zijn medestrijders te maken.

Boven was het behoorlijk koud, dus gingen we snel onze beloning verzilveren: de lange afdaling naar de camping. Al met al een prachtige col: de lange en geleidelijke klim door het dal aan de Franse kant en de steile, wat ruiger aandoende Italiaanse.
Ben Plantinga.