Fietsweek 2017

De 34ste fietsweek gaat de geschiedenis in als een bijzondere week. Er hadden zich 15 deelnemers gemeld op de camping La Colporteur in Bourg d’Oisans. Een week met in de eerste openingsrit een ernstig ongeval. Emile Plugge verliest zijn macht over het stuur in een afdaling van de La Bararde. Hij botst met hoge snelheid op een naast de weg gelegen rotswand. Met een traumahelicopter wordt Emile afgevoerd naar het ziekenhuis in Grenoble. De sfeer is 180 graden omgedraaid. We fietsen verslagen naar de camping terug. De berichten uit het ziekenhuis zijn niet best, maar Emile moet geduld hebben met zijn herstel en dan zal het vermoedelijk allemaal weer goed komen.

Met die wetenschap proberen we de volgende dag het programma op te pakken en fietsen we in de stromende regen Col de la Morte op. Boven is het ook nog eens koud, maar met een warm kop chocolademelk fietsen we verder om aan de achterzijde van de Col d’Ornon het ongeval verder te verwerken en weer thuis te komen op de camping.

We hebben daarna nog elke dag contact met de ouders van Emile en elke dag brengen deelnemers van ons een bezoek aan hem.

Het programma kan worden afgemaakt maar wel worden de dagen wat doorgeschoven in verband met de regen op de dinsdag.