Fietsweek 2003

BARCELONNETTE JUBILEUMJAAR

De jubileumuitgave vond plaats in Barcelonnette en wel van 5 juli tot 12 juli 2003.
Na lang beraad besloot de commissie Camping Domaine Loisirs de l’Ubaye, zo’n 10 km voor Barcelonnette, als uitgangspositie te kiezen. Hier werden de tenten opgeslagen.
Klik hier voor het programma van 2003.
klik hier voor de foto reportage 2003.

Zo’n veertig wielrenliefhebbers hadden zich aangemeld voor de jubileumfietsweek.

Jansen en Jansen op de fiets

Een weekje fietsen in Frankrijk, het leek ons wel wat. Met 3000 en nog wat trainingskilometers in de benen stapten we in de auto voor een rit die zo’n 14,5 uur zou duren. Je kletst wat, je zingt wat mee met de cd’s die Kornelis bij zich heeft gestoken en vraagt je ondertussen nogmaals af of het eigenlijk wel kan: in het pannenkoekplatte Friesland trainen voor bergrit-ten. Op dus naar naar Barcelonette (bij Gap linksaf), niet te verwarren met het nabij gelegen Bar-cilonette (bij Gap rechtsaf). Daags na aankomst konden we ondervinden of je in de Franse Alpen vooruit kunt komen – of nog beter: omhoog – met 39×25 als kleinste verzet. Col de la Cayolle stond op het menu, een prachtige klim met een lange aanloop. Halverwege de col krijg je een hallucinerende ervaring, als je een flink stuk op het vlakke kunt rijden. Wat een kracht en snelheid opeens! Wat een souplesse! De euforie bleek van korte duur. Na het bruggetje als oversteek…… klik hierspeciale Jansen en Jansen pagina 2003.

Klik hier voor een overzicht van de deelnemers die zich hadden aangemeld.

Bijna 20 jaar geleden begon de fietsweek gestalte te krijgen, waren dit de fietsers van het eerste uur?? Lees de eerste verhalen van Gerrit ten Brinke onder historie en kies uit 2 stijlen fietsweek.

NIEUW, elk jaar heeft een pagina gekregen. Dus nog sneller per jaar lezen en zoeken. En kijk eens naar de klimtijden in klad opgemaakt en bewaard gebleven.
Klik hier om in 1984 te beginnen.
De jubileumcommissie heeft een officiële uitnodiging aan alle deelnemers gericht.
Deze kunt u teruglezen op de fietsweeksite door hier te klikken