Fietsweek 2000

Barcelonnette

Voor het eerst verzamelde het complete peloton zich op camping “Le Tampico”. Nieuw waren Florian Schmidt, Nicky del Grosso, Renze Veenstra en Michiel en Petra Mens. Daarnaast de bekende coryfeeën Frits Riemersma, Arjen Schultinga, Gert Mulder (met vriendin Carola), Jan van der Sleet, Fokke de Kok, Harrie de Boer, Daniel Pasmans met vriendin Petra van der Zee, Jan Reifers, Jan Kollé, Anne Frank van Tellingen, de familie Kazemier, Gerrit en Greetje ten Brinke en Koos Elzinga.

 

De fietsweek werd gekenmerkt door aanzienlijke hoeveelheden regen, maar gelukkig voornamelijk gedurende de nacht. Delen van de camping kwamen onder water te staan en Florian en Nicky werden gedwongen naar een andere plaats te verhuizen. Florian bleek duidelijk de sterkste klimmer al deden zowel Gert als Frits verwoede pogingen daarin verandering te brengen.
Op maandag stond het bekende rondje over Guillestre plaats, maar nu voor het eerst “rechtsom”, met andere woorden over de Col de Pontis via de moeilijke kant (5 km klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%). Florian won voor Gert, Jerzy, Frits, Arjen, etc.
Op dinsdag ging het peloton over het bekende rondje Col de la Cayolle (2326m), Col des Champs (2095) en Col d’Allos (2247m). Een tocht van slechts 125 km over drie collen van boven de 2000m!

 

Groepsfoto op de Bonnette
Groepsfoto Col de la Bonnette

Op donderdag de koninginnerit ging voor het eerst sinds 1991 weer over de Col de la Bonette (2802m), Col de la Couillole (1678m), Col de Valberg (1668m) en de Col de la Cayolle (2326m). Mede dankzij het niet al te warme weer bleek het goed te doen. De sensatie moest deze keer van de afdalingen komen. Florian, Gert en Jerzy hadden volledig ten onrechte besloten dat ook in de afdaling punten konden worden gescoord. In de afdaling van de Bonette kwam Gert onzacht met een bergwand in aanraking waarbij zijn acromio-clavicularis gewricht flink beschadigd raakte (de al eerder genoemde pianotoets). Uiteindelijk kwam Florian als eerste op de Cayolle, gevolgd door Frits, Jerzy en zij an zij Michiel en Gerrit. Robert Kazemier was zoals zo vaak de zeer gewaardeerde begeleider.

 

Klik hier voor foto’s van Le Tampico en de ritten.

Klik hier voor het album in flickr  met foto’s.

 

Deelnemers 2000

Groepsfoto 2000
Groepsfoto deelnemers fietsweek 2000


Gerrit en Greetje ten Brinke,
Frits Riemersma,
Arjen Schultinga,
Gert Mulder (met vriendin Carola),
Jan van der Sleet,
Fokke de Kok,
Harrie de Boer,
Daniel Pasmans,
Petra van der Zee,
Jan Reifers,
Jan Kollé,
Anne Frank van Tellingen,
de familie Kazemier en
Koos Elzinga.
Florian Schmidt,
Nicky del Grosso,
Rense Veenstra,
Michiel en Petra Mens