Fietsweek 1999

Guillestre

Wederom mochten we een aantal nieuwelingen welkom heten. Naast de oude bekenden Harrie de Boer, Fokke de Kok, Frits Riemersma, Menko van der Ark, Henk Kooij, de familie Kazemier, Albert Raven, Jan Reifers, Jan Kollé, Herman van der Meij, Gerard Terwisscha, Arjen Schultinga, Koos Elzinga en Gerrit ten Brinke waren Sietske Weide, Martin van der Duim, Daniel Pasmans, Erik Jansen en Gert Mulder (met vriendin Carola) voor het eerst aanwezig. Harrie was terug van een succesvolle dotterbehandeling en had meteen maar een nieuwe fiets gekocht: een jubileum zwabber Koga.

 

De eerste etappe ging naar de Izoard terwijl de dag erna het bekende rondje over de Pontis en de Vars op het programma stond. Zowel Menko als Henk klaagden over hartritme problemen en Menko vertrok zelfs eerder naar huis. Hartkwalen begonnen bijkans epidemische proporties aan te nemen. Als het hier een peloton profwielrenners betrof zou veelvuldig dopinggebruik ongetwijfeld als belangrijkste oorzaak naar voren worden gebracht.

 

De koninginnerit volgde een geheel nieuw door Fokke ontworpen parcours. Eerst ging het naar de Col de Granon (2404m) om daarna weer af te dalen naar Briancon. Vervolgens een rondje door Italie via de Col de Mont Genevre (1860m) en de Col l’Echelle (1766m) en tenslotte over de Col d’Izoard (2360m) terug. Op de Granon speelde zich een heftig maar onbeslist duel af tussen Frits en Gert. Gerard werd keurig derde.

 

Na de beklimming van Mont Genevre volgde een heerlijke spaghetti lunch in Italie gevolg door de klim naar de Col l’Echelle. In de afdaling van deze col demarreerden Gert en Albert. Zonder de verplichte stop onder aan de Izoard vervolgden de heren hun tocht. Ja, soms volgt de koers nu eenmaal niet het voorgeschreven verloop. Jerzy en Daniel vochten menig duel uit dat op de laatste dag culmineerde in een gemeenschappelijke overwinning op de Col Agnel (2744m).

 

Deelnemers 1999

Harrie de Boer,
Fokke de Kok,
Frits Riemersma,
Menko van der Ark,
Henk Kooij,
de familie Kazemier,
Albert Raven,
Jan Reifers,
Jan Kollé,
Herman van der Meij,
Gerard Terwisscha,
Arjen Schultinga,
Koos Elzinga,
Gerrit ten Brinke,
Sietske Weide,
Martin van der Duim,
Daniel Pasmans,
Erik Jansen en
Gert Mulder
met vriendin Carola