Fietsweek 1998

Le Bourg d’Oisans

Dit maal werd een nieuwe camping betrokken, “Le Colporteur”, midden in het dorp. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de fietsweek begon deze met een individuele tijdrit naar Alpe d’Huez. De voltallige directie was afwezig. Harrie kampte met hardklachten (een acceptabel excuus) terwijl Fokke pas halverwege de week arriveerde.

 

Deelnemers aan de tijdrit waren: Jan Reifers, Alber Raven, Gerrit ten Brinke, Jan Kollé, Koos Elzinga, Arjen Schultinga, Henk Kooij en Herman van der Meij, in volgorde van aankomst. De winnende tijd van Jan Reifers was 55 minuten, bijna 7 minuten langzamer dan het record van Arnold Koers 5 jaar daarvoor. Wie Arjen de laatste jaren heeft zien fietsen kan zich amper voorstellen dat zijn tijdrit meer dan 1 uur en twaalf minuten duurde!

 

Voor het eerst was de Col Luitel, slechts 1262 meter hoog maar wel 9 km klimmen bij een percentage van rond 10%, in het programma opgenomen. Als onderdeel van de koninginnerit die verder over de Col du Barioz (1041m), Col du Grand Cucheron (1188m) en de Col du Glandon (1924m) voerde. Het parcours was door Harrie bedacht en volgde min of meer de cyclosportief “Le Vaujany”. Op de Luitel ontspande zich een felle strijd tussen Frits, Albert en Gerrit, die zoals zo vaak door de eerste in zijn voordeel werd beslecht. Alleen Frits en Gerrit vervolgden de route verder als voorgeschreven. De rest ging terug (Jan Kollé overigens met tegenzin).

 

De laatste dag kwam de familie Kazemier nog vanuit Embrun op bezoek en kreeg Jerzy zijn vuurdoop tijdens de beklimming van de Col de Sarennes. Temidden van een moegestreden peloton reikte hij naar de derde plaats na Jan Reifers en Albert Raven. Gedenkwaardig waren de regelmatig terugkerende pastamaaltijden, steeds bij hetzelfde Italiaanse restaurant in het centrum van Bourg d’Oisans.

 

Deelnemers 1998

Jan Reifers,
Albert Raven,
Gerrit ten Brinke,
Jan Kollé,
Koos Elzinga,
Arjen Schultinga,
Henk Kooij,
Herman van der Meij,
Frits Riemersma,