Fietsweek 1992

Guillestre

Opnieuw verzamelde zich een groot aantal renners op camping “La Rochette” in Guillestre: Menko van der Ark, Arnold Koers, Gerard Terwisscha (met Wietske), Ron Mollinga (met Kita), Ties Schouten (met Nellie), Joop Vorenkamp (met Ank), Harrie de Boer, Fokke de Kok, Fred Kamps, Koos Elzinga, Kirsten ten Oever met vriendin, Gerrit ten Brinke (met familie) en Henk Kruims (met zoon).

 

Voor het eerst deed ook Frits Riemersma, die in een huisje boven Guillestre zat, een aantal etappes mee. Hield hij ook toen al zo huis als tegenwoordig? Nou, niet echt. Door een loslopende achtercassette tijdens de beklimming van de Izoard werd hij slechts derde na Arnold en Menko op ruim drie minuten, terwijl hij toch op tijd thuis moest zijn.

 

Als koninginnerit stond het parcours van de cyclosportief “Le Louison Bobet” op het programma: over de Izoard naar Briancon dan via de Telegraph over de Galibier naar Valoire en dan opnieuw over de Galibier en onderlangs Briancon terug naar Guillestre. Slechts Arnold, Menko, Harrie, Fred, Henk, Koos en Gerrit kwamen tot de top van de Galibier. Niemand voelde zich geroepen ook nog eens naar Valoire af te dalen.

 

Deelnemers 1992

Menko van der Ark,
Arnold Koers,
Gerard Terwisscha (met Wietske),
Ron Mollinga (met Kita),
Ties Schouten (met Nellie),
Joop Vorenkamp (met Ank),
Harrie de Boer,
Fokke de Kok,
Fred Kamps, Koos Elzinga,
Kirsten ten Oever met vriendin,
Gerrit ten Brinke (met familie),
Henk Kruims (met zoon).