Fietsweek 1987

Le Bourg d’Oisans

Een bont gezelschap verzamelde zich op camping “La Cascade” onder aan l’’Alpe d’’Huez: Gerard Mug, Rinze Bos, Fokke de Kok, Harrie de Boer, Koos Elzinga, Ebe Elzinga, Henk Woudsma, Hans Plate en Gerrit ten Brinke. De nieuwelingen Koos en Ebe waren kennissen van Harrie. Daarbij kwam nog een jonge amateur wielrenner Evert die door Hans werd begeleid. Later legde hij zich meer toepasselijk toe op het begeleiden van wielrensters.

 

Ook de echtgenotes Anna Hindrikje, Hennie en Greetje met kinderen waren aanwezig. Nog wel op een andere camping (municipal) maar de ruimtelijke scheiding bedroeg nog slechts de breedte van de weg naar Alpe d’Huez. Echter, seks voor de wedstrijd was nog steeds taboe. De koninginnerit was opnieuw het parcours van de Marmotte en nu identiek aan de echte. In de afdaling van de Croix de Fer kwam Harrie plotseling zonder enige aanleiding ten val. Gelukkig bleef het bij een paar schaafwonden en een ontzet stuur.

 

Minder goed verging het Gerard die in Valoire pardoes een daar geparkeerde “plastic” Citroen binnenreed. Omdat Hans en Henk ons met de auto begeleidden kon Gerard na afhandeling van de schade verder met de bezemwagen. Vanzelfsprekend was Evert veel te sterk voor ons. Hoewel ook hij bij terugkomst in Bourg d’Oisans geen zin meer had in de Alpe, achtte zijn coach het voor de karaktervorming van groot belang de klim wel te doen. Hetgeen met tegenzin geschiedde. Aan mijn karakter heeft het nooit gelegen. Als enige volbracht ik dan ook met Evert de koninginnerit. Koos kwam nog tot het dorp Huez. Rinze en Fokke hielden het na twee kilometer voor gezien. De rest zat al aan het bier.
In de loop van de week kwam ook Hennie Meppelink nog langs om Harrie een massage te geven. Daarvoor had hij al uitgebreid ruzie gemaakt met de eigenaar van de kampwinkel.

 

Deelnemers 1987

Gerard Mug,
Rinze Bos,
Fokke de Kok,
Harrie de Boer,
Koos Elzinga,
Ebe Elzinga,
Henk Woudsma,
Hans Plate,
Gerrit ten Brinke,
Evert