Fietsweek 1984

Barcelonnette

Na een tweejarig verblijf in de Verenigde Staten kwam ik samen met echtgenote en kinderen in de zomer van 1983 terug naar Nederland. Hans Plate, die ondertussen in Ridderkerk woonde, kwam met het voorstel om het wielrennen in Frankrijk nieuw leven in te blazen.

 

Zeven van de negen deelnemers 1984: van l naar r: Jef Spronck, Gerk Numan, Rinze Bos, Harrie de Boer, Gerrit ten Brinke en Fokke de Kok. Ruud van Doorn en Hans Plate ontbreken

 

Alom was het enthousiasme groot. Uiteindelijk vertrokken maar liefst negen wielrenners naar Barcelonnette voor de eerste fietsweek nieuwe Harrie de Boer, Fokke de Kok, Hans Plate, Gerk Numan, Jef Spronck, Ruud van Doorn (wielervriend van Hans), Gerrit ten Brinke, Henk Woudsma en Rinse Bos (kennis van Harrie). Als echte “hondekop” reed Harrie nog met een voetbalbroekje en bezwoer nooit een echte wielerbroek aan te doen. Hans trad vooral als kok op. Beroemd is de wasketel vol met cassoulet. Traditiegetrouw begon het koken rond acht uur om na grote hoeveelheden bier, wijn en pastiche uiteindelijk om tien uur tot een voedzame maaltijd te leiden.

 

Deelnemers 1984

Harrie de Boer,
Fokke de Kok,
Hans Plate,
Gerk Numan,
Jef Spronck,
Ruud van Doorn
Gerrit ten Brinke,
Henk Woudsma,
Rinse Bo