Dianne’s verslag 2014

Fietsweek 2014 op twee locaties

Tijdens een van onze woensdag looptrainingen vroeg Frits of ik misschien nog een stukje wilde schrijven over de fietsweek in 2014. Dat is natuurlijk best een leuk idee.

campstcr

Ik 2014 mocht ik mee op onze befaamde ‘fietsweek’. Het begon ermee dat ik een mysterieus mailtje kreeg van een comité dat diepgaand had nagedacht en had besloten dat ik mee mocht dingen naar een plekje op de camping tijdens de fietsweek 2014. Ik wist niets van de fietsweek af, want deze staat niet op de website van GVAV, maar Florian Schmidt had bedacht dat het een leuke vakantiebestemming zou zijn. Hij haakte zelf uiteindelijk af omdat hij zijn winkel niet in de steek wilde laten, dus toen ging ik maar alleen.

 

Samen met Emile Plugge reed ik naar Frankrijk, een flinke reis maar best te doen, we kwamen zaterdagavond aan in Bourgh d’Oisans. Het was al lekker weer dus we installeerden onze tentjes op de camping, klaar voor mooie fietstochten. De eerste dag van de fietsweek lukte dat goed, we konden de benen vast wat laten wennen aan de bergen. De dag daarna begonnen er wolkbreuken los te breken boven ons hoofd, en daalde de temperatuur. Vanaf dat moment was het heel erg koud want de winterfietsoutfit lag nog thuis natuurlijk, en in de regen op een berg fietsen met een korte broek is echt heel koud!

LacduVerdon

 

Er vond een overleg plaats tussen de deelnemers, we concludeerden dat de vooruitzichten niet best waren, en dat we een keuze moesten maken tussen verder reizen naar een deel van Frankrijk waar het wel mooi weer was, of naar huis gaan. We besloten na enig overleg dat we door zouden reizen naar Lac du Verdon, en er werd een camping aangewezen waar we hoopten allemaal terecht te kunnen.

 

De camping bleek erg leuk te zijn. Er was nog wel een grasveldje vrij voor ons, waar we mochten staan, en we werden terstond uitgenodigd te komen eten op een van de komende avonden als we daar zin in hadden. Dat aanbod werd enthousiast aangenomen. De dagen erna was het genieten van mooi weer, uitzicht op het Lac du Verdon en fietstochten om het Lac du Verdon heen.

fietsenlac

Daarna moesten we terug naar Nederland. We hadden geen zin om te vertrekken dus we vertrokken pas tegen het einde van de ochtend. Dat betekende wel een hele lange terugreis tot diep in de nacht. Ik hoefde gelukkig niet te werken, dus ik kon uitrusten toen ik weer thuis was.

 

Tekst: Dianne